25 Ağustos 2009 Salı

Y(a)lan Hikayesi

İspanya'nın Sevilla kentindeki yerel gazetelerden ''Diario de Sevilla'' Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Mehmet Aurelio'yu transfer etmek için Real Betis kulübü ile pazarlığa başladığını iddia etmiş. Ben üç kulübünde Aurelio ile ilgilendiğini düşünmüyorum. Haberin ayrıntıları zaten kendini yalanlar nitelikte. Fenerbahçe'nin Real Betis'e 3.7 milyon Avro bonservis bedeli önerdiğini yazmış gazete. Tuncay Şanlı kulübe para kazandırmadan gittiği için bonservis bedeli ödeyerek almayacaklarını söyleyen Fenerbahçe kulübü bunu neden Marco için yapsın. Hem de elinde bu bölgede oynatabileceği çok formda Emre, yeni transfer Cristian, Deniz, Selçuk hatta Santos varken. Ayrıca Aurelio'nun sakatlığı hakkında kimse bir şey yazmıyor. Ne zaman yeşil sahalara döneceği belli değil. Tek avantajı yabancı statüsünde olmaması.

Beşiktaş'ın Real Betis'e 2.5 milyon Avro teklif ettiği ama İspanyol kulübünün bunu az bulduğunu yazmış gazete. Beşiktaş'ı en son bıraktığımızda bir 10,5 numara arıyordu kendine. Ayrıca forvet hattındaki oyuncuların formsuzluğu gündemdeyken Ersnt ve Fink e rağmen önlibero transferi yaparlarsa bu saatten sonra bu taraftarı kimse tutamaz(!). Tek endişem Demirören'in Fenerbahçeli eski futbolcu alma hevesinin nüksetmesi. Ama bir sezon için bu kadar transfer saçmalığı fazla diye düşünüyorum.

Adı en çok Galatasarayla anıldı Marco'nun. Ama resmi site daha bir kaç gün önce bu transferle ilgilenmediklerini açıkladı. Her ne kadar Türkiye'de bu uygulama transferden önceki son hamle olsa da, kadro yapısı ve Linderoth gerçeğini göz önüne alırsak Galatasaray'ın yeniden sakat bir oyuncu transfer etmeyeceğini düşünüyorum. Mehmet Topal'ın bile formasının garanti olmadığı bu mevkiye...

İşin özü aylardır üç büyüklere yazılan Marco transferi aslında üç büyüklerin hiç birine ilaç olabilecek, şu an gündemdeki eksikliklerini kapatacak bir transfer değil. Ama hem Türkiye'de hem de İspanya'da hala yazılıyor olmasının mantıklı bir açıklaması olmalı. Aklıma gelen tek mantıklı açıklama Bayram Tutumlu'nun muhteşem futbolcu pazarlama zekası...
Son söz: Marco'yu alan hayrını görsün. Alan ne kadar mutlu olur bilmiyorum ama alamayanların üzüleceğini hiç sanmıyorum. Türkiye'de illa bir kulübe gelecekse de doğru kulüp şu an için Trabzonspor gözüküyor.

Hiç yorum yok: