18 Mart 2008 Salı

BARIŞ MEMİŞ

Beşiktaş - Trabzonspor maçının ardından hatırda kalanların başında geliyor Barış Memiş. Henüz 18 yaşında U17 Milli takımımızın yıldızıydı. Görünen o ki daha ondan çok söz edeceğiz.
Beşiktaş maçında oynadığı futbolun yanısıra gördüğü tuhaf ikinci sarı kartla oyundan atılması gündemi fazlasıyla meşgul etti. Önce Beşiktaş seyircisinin olaya tepki olarak "Eyyamcı Hakem" diye bağırması ve Barış oyundan çıkarken onu alkışlaması alışık olmadığımız hareketlerdi. Bugün de Trabzonspor'un Barış'ın ceza almaması için PFDK'ya başvurduğunu, Beşiktaş taraftar forumlarında da bu durum için destek kampanyası başlatıldığını okuduk.
Barış oynadığı futbolla gelecek için bizleri umutlandırırken bir yandan da yaşadığı olay sayesinde futbolda alışık olmadığımız ama olması gereken değerleri de hatırlamamıza sebep oldu. Ancak yine de benim kafamı kurcalayan bir duruma değinmeden geçemeyeceğim.
Beşiktaş-Trabzon maçında hakem Bülent Yıldırım'ı sadece Barış'a gösterdiği ikinci sarı kartla değil İbrahim Toraman'a gösterdiği ikinci kart nedeniyle de eleştirdik. Peki İbrahim Toraman ikinci sarı kartı görmesine neden olan pozisyonda iki ayağıyla kayarak kime hamle yaptı. Barış Memiş'e. Peki İbrahim Toraman'ın Barış'a bir teması var mıydı? HAYIR. Peki Barış kendini neden tekme yemiş gibi yere attı? PROFESYONELLİĞİNDEN (!!!)
Bülent Yıldırım bu pozisyonda İbrahim Toraman'ın hareketini tehlikeli hareket olarak değerlendirmiş ve sarı kart vermişse bunda kendini tekme yemiş gibi yere atan Barış'ın da rolü yok mu sizce? Yani bana göre Barış ikinci gördüğü sarı kartı aslında bu pozisyonda haketmişti. Ama hakemin eyyamcılığı bunu bile gölgede bıraktı.

Sevgili Barış umarım abilerine benzemezsin.Bu kart sana ders olsun.Yolun açık olsun.

Hiç yorum yok: