2 Haziran 2008 Pazartesi

Emre Belözoğlu

Bu blogu açalı üç aydan fazla oldu. Cevat Prekazi'den Saffet Sancaklı'ya kadar bir çok futbolcu ile ilgili yazı yazıldı. Emre ile ilgili yazı yazmak akıllara Fenerbahçe'ye transfer olduğunda geldi. Yazılan yazıların içeriği de beklenildiği gibi sallamalar üzerine. Neyse ki "kedi uzanamadığı ciğere mundar der" diye bir atasözümüzü böyle zamanlar için saklıyoruz.
Emre Belözoğlu'nu en kısa cümlelerle anlatmak istersek; Seri A ve Premier Ligte oynamış (üst düzey takımlarında) ve şu an milli takımın orta sahasında "beyin" görevi yapan bir oyuncu.
Sallamaya çalıştıkları oyuncunun kariyeri bu. (unutmadan Galatasaray'da da oynadı. Alınganlık yapmayalım.) Eleştiriler Emre'nin devamlılığı olmadığı, müzmün sakatlıkları olduğu yönünde.
Sayılarla konuşmayı severim işte Emre'nin maç istatistikleri;
Yıl Kulüp Maç (gol)
1996–2001 Galatasaray 102 (13)
2001–2005 Inter Milan 78 (5)
2005– Newcastle United 58 (5)
Bu haliyle bile Lincoln' ün istatistiklerinden kötü değil
Alacağı para da yıllık 3,5 milyon avro. Bonservisi de yazıldığı gibi 6-7 milyon değil 5 milyon avro.
Lincoln için Shalke'ye ödenen bonservis bedeli 5 milyon avro yıllık Lincoln'e ödenen ise 2,5 milyon avro.
Aslında zahmet edip yazmış olmama bile üzülüyorum. Emre Belözoğlu'nu sevmeye bilirsiniz. Takımınızdan gidiş şekli sizi çok üzmüşte olabilir. Bu oyuncuyu ezeli rakibinizin almış olması sinirlerinizi de bozmuş olabilir. Ama mundar edeyim zihniyetiyle yazı yazınca komik oluyorsunuz. Umrumda değil diyorsanız gün aşırı Emre'yi yazmayacaksınız. Çok pahalı o kadar para etmez diyorsanız Lincoln'ü ne yapacaksınız? Devamlılığı yok diyemeziniz. 7 yabancınız bu sene oynamadı neredeyse. Emre şu an dünyanın en iyi 125 futbolcusu arasında. Kariyerinde UEFA kupası, Süper Kupa ve Dünya 3.lüğü var. Milli takımın banko oyuncusu. Kişisel yetenekleri ve lider özellikleri olan bir oyuncu. Dünya üzerinde alabileceğin en iyi 3-4 Türk oyuncusundan biri. Ve Fenerbahçe aldı. Sizi üzen bu yazıları yazdıran tek neden de bu. Bırakın Emre'yi de "Roma'dan transfer yaparız biz" diye hava atmanıza neden olan Barusso ile ilgili bir yazı bilemedin bir şiir yazın da okuyalım.


Hiç yorum yok: