29 Ağustos 2008 Cuma

HADDİNİ BİLMEK

"Fransa Ligi'nin golcüler için zor olduğunu söyleyebilirim. Son 10 yılda gol kralları genelde 16 - 17 gol attı. Fiziksel bir lig benim için problem değil. Mücadelemi yapacağım. Önemli olan takıma katkı yapmak ve takımı ileriye taşımak. Benden de bunu bekliyorlar. Kaç gol attığım önemli değil. Ama 10 gol atarsam benim için çok güzel olur."
Oysa Türkiye'ye geldiğinde havaalanında omuzlar üzerinde "Türkiye liginde 25-30 atarım." diye açıklama yapmıştı. İki sezonda Avrupa maçları da dahil 20 gol atabildi.
İnsanın o kalabalıkta omuzlar üzerinden inip mütevazi açıklamlar yapmasını beklemek zor belki ama bir sezon sonra hedefini 10 gole kadar düşürmesine sebep Fransa liginde 16-17 golle gol kralı olunması değil sanırım. Son iki sezonda Süper Ligte Alex'in 19, Semih'in 17 golle gol kralı olduğunu düşünürsek, Kezman'a bu cüretkar açıklamaları yaptıran şeyin Türkiye ligini gerçekten tanımamış olmasını gösterebiliriz. Zaten geldiğinde de tribünlere dönüp "Buraya gelmeden önce 'Türkiye'de tek büyük G.Saray zannediyordum. Ama geldikten sonra bu bilginin yanlış olduğunu gördüm" demesi de durumu doğrular nitelikte.

Hiç yorum yok: