3 Eylül 2008 Çarşamba

Yüzde 100

"Yüzde 100. Eğer yüzde 100 değilse neden teknik direktörler değişsin? Aynı teknik direktörler çalışsın o zaman,ne gerek var hoca değiştirmeye? Geçen sezon 38 tane teknik direktör değiştirmiş kulüpler. Bu kadar teknik direktörün değiştiği bir yerde, hocaların takıma katkılarının yüzde 100 olduğunu düşünüyorum."
Abdullah Avcı'nın "Teknik direktörlerin takıma katkısı her zaman yüzdelere vurulur...Sizce bu oran nedir?" sorusuna verdiği cevabı okudunuz.
Teknik direktörün takıma katkısının çok önemli olduğuna inananlardan olsamda Abdullah Avcı'nın açıklamasını fazla abartılı buldum. Belki de ironi yapmıştır diye düşündüm. Değerlendirmeyi Türkiye ligini baz alarak yaptığına göre bir noktayı gözden mi kaçırdı yoksa görmezlikten mi geldi bilmiyorum . Onun mantığıyla hareket edecek olursak, son 24 yılda 3 takım dışında ( yazmama bile gerek yok biliyorsunuz) şampiyon çıkaramayan, şampiyonun yüzde 33,3 ile sezon başından belli olduğu ligimizde diğer takımlardaki teknik adamların figürandan öteye gidemediğini düşünebiliriz o zaman.
Abdullah Avcı'yı bu yanılgıya düşüren, yanlış transfer politikaları ile eşek yükü parayla takım kuran kulüp başkanlarının, işler kötü gittiğinde sıra kelle almaya geldiğinde en kolay ve en ucuz yola başvurmaları. Yoksa sezon içinde teknik adam değiştirip şampiyon olan yada kümede kalan takımların sayısı, elimizin parmaklarını geçerdi en azından.

Hiç yorum yok: