28 Temmuz 2008 Pazartesi

Balon Şimdi Patladı.

Inter-Toto 3. tur ilk maçında evinde Portekiz ekibi Braga'ya 2-0 mağlup olan Sivasspor için UEFA resmi sitesinde yapılan ''Braga Sivasspor'un balonunu patlattı'' açıklaması teknik direktör Bülent Uygun'un tepkisini çekmiş ve olayla ilgili olarak ''UEFA'nın internet sitesinde Sivasspor'un balona benzetilmesini kınıyorum. Her takım, kurum, maddi değeri ne kadar küçük olursa olsun, onuru, gururu ve şerefi için temsil edilir. Hiçbir şekilde bir 'balon' gibi benzetme yapılamaz. O yüzden internet sitesini yapan kişileri de esefle kınıyorum." açıklamasını yapmıştı. Bununla da yetinmeyip mağlubiyeti maçın hakemlerinin kötü yönetimine bağlamıştı.
İkinci maçta da rakibine 3-0 yenilerek elenince Bülent Uygun ilk maçta olduğu gibi yine faturayı maçın hakemlerine kesti.
İki maçta toplam 5 gol yiyerek ve hiç gol atamadan elenmenin faturası sadece hakemlere çıkmamalı. Kimsenin Sivasspor'dan büyük beklentileri yoktu. Sonuçta ilk defa mücadele ettikleri Avrupa arenasında 4 maçta 1 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldılar. Ama ligimizde süre gelen mağlubiyetlerin hakem hatalarına bağlanması alışkanlığını Avrupa kupalarına taşıyan Bülent Uygun'a bu yorumlar yakışmadı. Tıpkı UEFA gibi ciddiyeti tartışılamayacak bir kurumun ilk maç sonrası yaptığı yorumların kendilerine yakışmaması gibi.
Futbol yeryüzünde bu hakemlerle oynanıyor. Ligimiz için bazen dışarıdan hakem getirilsin geyiği yapılabiliyor ama Avrupa kupalarında da aynı serzenişte bulunursak hakemleri nereden isteyeceğiz?
Kaybederken kazanabilecekken hatayı başka yerlerde aramak kazanmayı her zaman erteleyecektir.

Hiç yorum yok: