24 Temmuz 2008 Perşembe

Eren Güngör

2 Nisan 1988 Bergama doğumlu. Futbola 1999 yılında İzmir Çamdibigücü'nde başladı. 15 yaşında Altay altyapısına transfer oldu. 17 yaşında Altay ile profesyonel sözleşme imzaladı. 4 yıl Altay'da Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele etti. Bu dönemde U-17-18-19-21 milli takımlarına 16 kez çağrıldı. Haziran 2008 tarihinde Kayserispor ile 5 yıllığına anlaştı.
Kendisini ilk kez Altay'da oynadığı dönemde "Four-four-two" dergisindeki röportajında farketiştim. Ne yalan söyleyeyim ilk dikkatimi çeken doğum yeri olmuştu. Hemşehricilik yapacak değilim ama buna psikolojide "algıda seçicilik" deniyor.
Sonra düşündüm "Böyle bir dergide röportajınız 17-18 yaşında ve üstelik süper ligte oynamadığınız halde çıkıyorsa mutlaka bir ışık olmalı sizde." Zaten o ışığı önce Altay kulübü görmüş olacak ki 15 yaşında bu futbolcuyu amatör bir kulüpten transfer etmişler. Sonrada süper ligin en iyi takımlarından Kayserispor. Bu transferin gerçekleşmesinde uzun süredir kendisini takip eden Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ın büyük rolü olmuş.
6 yıl önce amatör kümede oynarken şimdilerde milli bir futbolcu olarak Kayserispor'da oynayacak olmak gerçekten önemli bir başarı diye düşünüyorum. Özellikle Servet Çetin, Gökhan Zan, Emre Güngör dışında milli takımda oynatabileceğimiz bir stoperimiz yokken 1.87 boyundaki bu yetenekli oyuncunun bu noktaya gelebilmiş olması her yönden büyük bir kazanç.

Hiç yorum yok: